27 oktober 2010

Nomade

Onrustige weken bij de werkgever, en niet alleen door alle publiciteit over het accountantsberoep. Mooi dat een groep jonge accountants zich heeft opgeworpen als voorvechters van het vak en komt met concrete aanbevelingen om het ook in de toekomst het aanzien te geven dat het verdient. Typerend voor die generatie is dat ze elkaar via Twitter hebben weten te vinden en zelfs een eerste 'tweetup'-bijeenkomst hebben geregeld, alleen maar met gebruik van dat medium. Wie nog beweert dat zulke media verspilling van werktijd zijn, heeft iets gemist de laatste paar jaar.
Maar ook door de interne verhuizingen is het onrustig bij het NIVRA. De verhuisdozen staan nog overal, want medewerkers bewegen nog van links naar rechts door het gebouw. Eind november schuiven de NOvAA-collega's bij ons in en dus wordt het pand aangepast aan die nieuwe bezetting. Dat betekent af en toe even verkassen naar een tijdelijke werkplek. De inrichting wordt vooral een combinatie van oud en nieuw, voorzover je een pand dat pas drie jaar geleden is ingericht oud mag noemen. De vloerbedekking maakt het meest duidelijk dat er zaken gecombineerd worden. Ik vind dat wel kunnen, maar een beetje een lappendeken is het misschien wel.
Nieuwe glazen spreekkamers zijn nu neergezet in de open ruimtes, 'dynamische zones' met knaloranje meubelstukken voor de flexwerkers temidden van de reguliere bureaus en geluidwerende kasten waar menigeen nog niet helemaal raad mee weet.
De architect van dienst zal ongetwijfeld nog wat punten op de i willen zetten als iedereen eenmaal een plekje gevonden heeft. Tot die tijd blijft het een beetje een mengelmoes van verschillende elementen. Maar liever dat dan de klassieke werkkamertjes van vroeger. Ik houd wel van zo'n zoemend kantoor waar mensen door elkaar heen lopen, zelfs al moet je je soms even terugtrekken als je erg geconcentreerd bezig bent.
Nog een dikke week en dan ga ik officieel flexwerken, benieuwd of dat bestaan van kantoor-nomade gaat bevallen. Uiteindelijk zie ik mezelf wel op zo'n oranje bank liggen met een iPad, maar of we dat ook gaan halen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten