19 oktober 2010

Hollanders op vakantie

Midden-Nederland heeft herfstvakantie. Mirjam werkt in het onderwijs op een school die helaas net in de regio Noord-Nederland valt, als het om de vakantiespreiding gaat. Dus dit jaar geen gezamenlijke vakantieweek. Maar de vier dochters zijn wel allemaal vrij.
Amber mag een midweekje met een vriendin mee naar een vakantiehuisje van de Eemhof, een vakantiepark van Center Parcs bij Zeewolde. Het is nog geen drie kwartier rijden, dus breng ik haar en haar vriendin even weg. We zijn er inderdaad zo. Maar als we op maandagmiddag aankomen bij de ingang blijken we bepaald niet de enigen. Een eindeloze rij familieauto's, modelletje MPV met dakkoffer, duwt zich over de parkeerplaats richting de ingang van het bungalowpark. Heel Midden-Nederland heeft dit vakantiepark gekozen voor een paar dagen vakantieplezier, zo lijkt het.
Na meer dan een kwartier puur stilstaan besluiten we de auto bij de ingang te parkeren en te voet het vakantiehuisje op te zoeken. Onderweg zien we een stroom arriverende gezinnen, met uitpuilende auto's, waaruit aan alle kanten boodschappentassen worden getild vol met etenswaren. De horde vakantiegangers is veelal gekleed in joggingpak, met lawaaiig bedrukte sweaters met capuchon en sportschoenen.
Na een heleboel verwijsbordjes met bungalownummers en geinige plaatjes van slakken en lieveheersbeestjes vinden we uiteindelijk het juiste wat grijze laagbouw-bungalowtje nummer 914, dat nog dateert uit de jaren zeventig.
De weersvoorspelling is niet best voor deze week, al is het op maandag nog lekker droog. Maar goed, er is ongetwijfeld genoeg overdekt te doen. Het hart van het park wordt immers gevormd door het bekende hoofdgebouw, dat door de exploitant als Market Square wordt aangeduid.Winkeltjes, fastfood tentjes, automatenhalletje. Het zwembad met indrukwekkend hoog glazen dak heet zelfs Aqua Mundo. Dat zit wel goed voor de dametjes. Maar voor ondergetekende is de Eemhof bij eerste indruk weinig minder dan Dante's Inferno. Ik doe wel een dagje bakkerijmuseum met de twee jongste meiden deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten