16 oktober 2010

Inspiratie

In hartje Rotterdam, om de hoek van de Coolsingel, heeft vriend Dick zijn ontwerpstudio. Een mooie locatie met uitzicht over de stad via de glazen ramen die tot op de grond doorlopen. Op vrijdagochtend ga ik bij hem langs voor wat inspiratie - van twee kanten. Drie liever gezegd, want oud-collega Mireille is er ook, trots gewapend met een kersvers voor Deloitte gewonnen Effie, de reclameprijs voor bewezen effectieve reclame. We praten samen over een concept om de studio nieuwe business te laten binnenhalen en daarbij zelf ook ons creatieve ei kwijt te kunnen. Leuk om te brainstormen met jonge ontwerpers.
Tussendoor stampt de Blackberry het ene bericht na het andere binnen, want de stroom publiciteit over accountants houdt maar niet op en we denken als NIVRA na over onze repliek. Via de mooie Apple computer van Dick stuur ik aangepaste tekstversies van onze reacties heen en weer. Je wordt vanzelf blij van zo'n prachtig ding, jammer dat ze zo duur zijn. Ik lunch nog samen met Dick en zijn mensen en vertrek uit de steile parkeergarage na een gezellige vrijdagochtend in Rotterdam. Altijd voorzichtig doen met dat lage autootje om niet met de bodem over de grond te schrapen.
Helaas duurt het daarna bijna twee uur om terug te komen naar Utrecht, waar ik een volgende afspraak heb. Een paar druppels regen en het begin van de herfstvakantie zijn genoeg om het verkeer al aan het begin van de vrijdagmiddag muurvast te zetten. Benieuwd wat het nieuwe kabinet (Bruin 1) daaraan wil gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten