30 mei 2012

Twitterfeestjes

Iedereen twittert inmiddels. Dankzij de sterke signaleringsfunctie heeft Twitter een belangrijke plek verworven in communicatieland. Maar steeds vaker wordt samen twitteren ook gezien als de gezellige omlijsting van ieder zichzelf respecterend evenement. Afgelopen week had ik weer zo'n feestje; achthonderd good looking reclamejongens en -meisjes in Studio 21 in Hilversum voor de uitreiking van de jaarlijkse SAN Accenten. Mooie reclameprijzen, vooraf beoordeeld door deskundige marketing- en communicatiemensen uit de praktijk. Het slotfeest mag wat kosten: Ali B en zijn vriendjes op het toneel, Ellen ten Damme met een gitaar en een duopresentatie door oud-reclamejongen Kluun en tv-meisje Eva Jinek. Goed nieuws, want het was tropisch warm die dag maar als Eva binnenkomt daalt de temperatuur altijd enkele graden. Kluun voelde zich duidelijk thuis tussen zijn voormalige vakbroeders, maar heeft inmiddels een ruige baard en is daarmee ook visueel een Echte Schrijver geworden.
Een mooi feestje, met goed eten bovendien. Maar we moesten wel twitteren! Op metershoge schermen aan weerszijden van de zaal kwamen uitverkoren tweets voorbij en bij aanvang werd zelfs een doel gesteld: vorig jaar waren er 3400 tweets met de aangegeven hashtag verzonden, dat moest nu toch meer kunnen worden. Ik zat aan tafel met boeiende vakbroeders en -zusters, die ik tot dan toe niet kende. We converseerden over het vak, maar wel met de smartphone (van Apple, vooral) onder handbereik. Daarmee rammelden wij allen tussendoor onze twitterberichtjes de wereld in. Na iedere pauze nam Kluun enkele vermeldenswaardige tweets met de zaal door. Waar zit die meneer die iets ondeugends heeft getwitterd over Eva en de belastingschuld van haar geliefde sterrenadvocaat Bram? Hier, zwaaide ik vrolijk. En zo ging het een avond lang door.
Vandaag kreeg ik de bevestiging van een nieuw feestje in de mailbox. Het thema is iets met 3.0 erachter. Dat hoort zo anno nu, 2.0-feestjes zijn een gepasseerd station. 'Passend in het thema is het mogelijk om tijdens de bijeenkomst te twitteren', juicht de uitnodiging. 'Neem dus vooral uw smartphone of tablet mee met daarop de twitterapplicatie en tweet mee'. De sprekers in het programma staan allemaal vermeld met hun eigen twitternaam. Dat wordt weer een goed feestje. #zinin!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten