10 februari 2014

Toedeloe

Mijn prachtige broer Jort overleed in november 2010, dik een half jaar nadat hij had gehoord dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij was een fanatieke golfspeler. Op de muur van zijn vaste golfbaan bij Amsterdam prijkt zijn naam nog fier als winnaar van menig toernooi. De laatste jaren van zijn carrière werkte hij aan de opzet en uitbouw van ANWB Golf; een virtuele club, de toekomst van de golfsport.
Hoewel hij steeds zwakker werd speelde hij door zolang hij kon. In juli 2010 sloot hij zijn golfpassie af met een gouden ronde op de AGC, die hij speelde met zijn golfmaatje Eric Treurniet. Ondanks zijn haperende lichaam speelde hij de baan in het aantal slagen dat ervoor staat en gaf Eric het nakijken. Toen was het genoeg en moest zijn golfset noodgedwongen aan de kant.
Tijdens het memorialtoernooi dat door de ANWB sindsdien jaarlijks voor Jort wordt gehouden, is Eric een vaste bezoeker. Hij is een inspirerend ondernemer, die zijn enthousiasme graag via allerlei kanalen met anderen deelt. Eric bedacht 2theloo; een winkelconcept dat smaakvol tegemoet komt aan een praktisch probleem. Een succesformule, die in amper drie jaar tijd zijn weg al vindt door heel Europa en ongetwijfeld verder groeit in de komende jaren. Zijn succes als ondernemer is zichtbaar in de auto die Eric rijdt: een Porsche 911. Sterk, snel, betrouwbaar en mooi. Maar ook eigenzinnig, met zijn sportmotor achterin. Hij vraagt soms om een geoefende hand. Op vrijdagmorgen 7 februari stuurt Eric hem door de regen bij Kortrijk, verliest de controle over het stuur en boort in een lichtmast. Hij is pas vierenveertig jaar; alle hulp komt voor hem te laat. Een succesvol en inspirerend ondernemer, echtgenoot en vader is niet meer.
De wekelijkse berichten over ongelukken rondom het weekend zeggen me meestal niet veel. Het zijn regels in de krant van maandag. Maar deze hakt er in, hoewel ik het slachtoffer eigenlijk niet kende. Hij was een goede vriend van Jort, één van de weinigen die wist van zijn ziekte. Mijn broer heeft er op de wolken een golfmaatje bij. Doe hem de groeten daarboven, Eric. Het leven is oneerlijk, soms. Toedeloe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten