12 november 2010

Nieuwe sloffen

Het auto-onderhoud laat ik doen bij een gespecialiseerde garage in Utrecht. Eigenaar Koos de Groot is een sleutelaar in hart en nieren, die na jaren van hard werken een ruimere locatie heeft gevonden voor zijn bedrijfje, waarin aan Alfa's en andere Italiaanse automobielen wordt geknutseld. Klassieke autootjes bepalen er het beeld.
Al sinds mijn eerste Spidertje, bijna zes jaar terug gekocht toen Mirjam even niet oplette, kom ik er geregeld. En altijd met plezier, hoewel de rekening nog wel eens zeer doet. Niet vanwege de hoge tarieven, maar omdat een Alfaatje wat meer onderhoud nodig heeft dan de gemiddelde VW of Opel. Nooit geweten dat er zoveel onderdelen aan een auto zitten die kapot kunnen gaan.

Inmiddels reed de Spider bijna op slicks, dus was ik dringend toe aan nieuwe banden, zeker gelet op de heftige weersvoorspellingen vol regen en storm. Vier frisse Pirelli P Zero Nero banden, in de dikke maat die ik nodig heb, betekent een rekening van zeshonderd euri. En dat nog dankzij een stevige korting op de prijs per band, na wat onderhandelen aan de telefoon, gewapend met de prijzen van een online-bandenboer.  Eén van de zegeningen van het internet. Evengoed doet het zeer, zoveel geld voor die onooglijke zwarte sloffen onder je autootje.
Ik moet niet klagen, we redden het best en ik rijd zomaar in een sportwagen. Maar het kan nog een stuk verwender, als ik lees over de zoon van een oliesjeik die weer wat nieuwe superauto's laat overkomen. Beetje zielig, volgens mij ben je met één Ferrari in je garage een stuk gelukkiger dan met dertig. En hij woont bovendien in een bloedhete grote zandbak en loopt in een soepjurk. Maar één zo'n auto voor de deur, dat zou niet gek zijn. Mijn vaste garagist zou me handenwrijvend zien komen ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten