5 november 2010

Lot

He he, de Staatsloterij heeft eindelijk begrepen dat je deelnemers niet kunt blijven belazeren. Ze gaan weer terug naar het vroegere systeem waarbij vijf vijfde loten allemaal hetzelfde nummer krijgen, zodat er bij winst gewoon vijf winnaars zijn die het miljoen mogen verdelen. Halverwege de jaren negentig hebben ze dat stiekem veranderd en kreeg ook ieder vijfde lot een uniek nummer. Niemand opgevallen, want ik kan me als langjarig abonneegokker geen heldere brief daarover herinneren. Maar het was lekker slim: minder winkans dus meer in de kas van de loterij zelf, om de maand daarna weer nieuwe deelnemers mee te lokken.
Nadat heel Nederland over die geniepige manier van loten verkopen heen viel, kiezen ze vanaf januari eieren voor hun geld. Nu nog de dag dat op mijn abonneelot ook eens een lekker bedrag valt. Zou goed uitkomen dit najaar, die verbouwing was duur genoeg.

Over getallen gesproken: alweer blogje nummer vijftig! Leuk om te doen, al lukt het ene stukje beter dan het andere. We bloggen verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten