10 september 2010

Fore!

Via vroegere werkgever Deloitte een uitnodiging gekregen voor het bijwonen van het KLM Open, Neerlands belangrijkste internationale golftoernooi, in Hilversum. Een evenement dat al met borden op de snelweg wordt aangekondigd en langs diezelfde snelweg A1 een extra reuzenparkeerplaats nodig maakt. Maar ik heb een VIP-parkeerkaart en mag tot naast het promodorp doorrijden. Het elf jaar oude Spidertje parkeer ik tussen de donkergrijze, zwarte en donkerblauwe leasebakken, vooral van Audi en BMW.
Een golftoernooi als dit wordt anno nu opgeluisterd door een aantal witte paviljoens, gebouwd door De Boer Tenten, die van binnen ogen als luxe restaurants of grand cafe´s. Het promodorp is een winkelcentrum op zich, waar de liefhebber golfspullen kan kopen, golfreizen kan boeken, wijn en espresso uitkiezen, horloges aanschaffen en ga zo maar door. De bezoekers kleden zich in business casual, door velen uitgelegd als een bleekrode broek onder een sportief colbertje. De Eagle- en Albatroslounges bieden luxe lunches, met verse pasta, salades en koude Chardonnay. De obers lopen af en aan en dringen ons het ene toetje na het andere op. Ik geloof dat ik er uiteindelijk zeven gegeten heb. Maar ze zijn elk ook maar drie happen groot.

Er worden zaken gedaan, kijken naar het golfspel is bijzaak. Vanaf de tribunes is er zicht op de green van de 18e hole, maar daar komen we natuurlijk niet voor. De op het terras gestationeerde marshall moet zijn best doen om de bezoekers stil te krijgen als de spelers zich opmaken voor het putten naar de laatste hole. De discussies zijn immers veel belangrijker.
Ik kuier met oud-Deloitte-collega Mireille en vriend en ontwerper Dick langs de baan naar een afslagpunt, toch iets boeiender om naar te kijken dan dat precisiespel op de greens. Leuk om weer even bij te praten over ons communicatievak en de zaken die er over en weer spelen. Golf is voor Deloitte een serieus gebeuren, dat veel geld kost maar ook veel moet opleveren; intern en extern. Voor ons is het vooral een aangename middag in de zon. Leuk spelletje om naar te kijken, maar je kunt het nog beter zelf doen. Jammer dat ik daar zo weinig tijd voor heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten